logo logo
Fungerande kundvård är enkelt!
Lägg på ett KOL!

Kvalitetssäkring

Fungerande kundvård börjar alltid med Kvalitetssäkring.

Inte ens de bästa CRM-systemen funkar - om du inte systematisk ringer kunderna!

Vad är egentligen fungerande kundvård? Är det inte bara att vara snäll och trevlig? På Automegamax menar vi att fungerande kundvård kan mätas. För att det handlar om systematik. Mät hur många gånger du pratar med kunden. Mät hur många kontaktförsök det behövs för att nå kunden. Mät vilka tider som passar bäst för att kontakta kunden. Det handlar om att skapa förutsättningar för effektiv kundbearbetning och det görs bäst via systematik.

Att skapa fungerande kundvård är en utmaning. Den som inte har möjlighet att anpassa arbetstiderna, avsätta resurser som personal och arbetsledning samt har överskott att följa upp arbetet, kommer knappast att lyckas. Den som däremot väljer att arbeta systematisk, får fungerande kundvård och har därmed kvalitetssäkrat företagets viktigaste kommunikation

Om du samarbetar med Automegamax upptäcker du att vi har resurser till att klara systematiken och därmed kvalitetssäkra din kundkommunikation.

Omtanke

Fungerande kundvård handlar om att visa Omtanke.


Det räcker inte att utskicka enkäter där du berättar att du bryr dig, du måste också visa det!

Enkäter är ett utmärkt sätt att skaffa information, men hur värdesatt känner kunden sig? Enkäter handlar om att ta och kundvård handlar om att ge. Alla människor söker bekräftelse, somliga mer än andra, men vi mår alla bra om vi få lite uppmärksamhet. När människor ges uppmärksamhet, skapas relationer. Och relationer är många gånger betydigt starkare än behovet för till exempel att spara ett mindre belopp hos en konkurrent.

I det dagliga kundvårdsarbetet krävs god kunskap om kommunikation, information, retorik och - kanske framför allt - det mänskliga beteendet.

Lönsamhet

Fungerande kundvård är lönsamt.

För att skapa resultat räcker det inte att bara hänga ut kroken, du måste också
rycka till med jämna mellanrum.

Självklart är det bra med nöjda kunder, men det som är även bättre, är nöja kunder som handlar oftare och mer. Människor funkar ju så, att om du visar mig omtanke, så ger jag gärna något tillbaka.

Det finns många strategier för att sälja mer. På Automegamax vet vi att kunden nappar på det som de faktisk behöver. Men vi vet också att de värdesätter att få det enkelt och bekvämt serverat. Så varför inte ge kunden chansen att handla mer av dig på ett enkelt sätt? Låt ditt kundvårdarbete vara en del av ditt försäljningsarbete.

Det är avsändaren som har beslutet i sin hand.

Inloggning kundzon

Här loggar du in för att administrera ditt konto.

Glömt lösenordet?
Vår arbetsmetodik
Fungerande kundvård är enkelt!

Det enda som krävs är att man lägger på ett KOL!

Kvalitetssäkring + Omtanke + Lönsamhet=KOL

Läs mer om KOL ›
Våra kunder
Copyright © 2010 AutomegamaX  |  +46 (0)591 - 644 65  |  info@automegamax.com  |  Om cookies Startsidan